на живо

Един от най-великите се сбогува с баскетбола (ВИДЕО)

Прекрати кариерата си след 19 сезона в НБА

Един от най-великите баскетболисти - Кармело Антъни, сложи край на кариерата си. След 19 сезона в НБА на САЩ и Канада, крилото използва социалните мрежи, за да се сбогува с феновете.

В кратко видео, което публикува в социалните мрежи, той припомня едни от най-забележителните моменти в кариерата си още от колежанските години, през НБА до мачовете за националния отбор на САЩ.

Макар и никога да не спечели титлата в НБА, 38-годишният Антъни остава един от най-обичаните и най-успели баскетболисти в историята. Той е 10-кратен участник в "Мача на звездите", а наскоро бе избран и сред "75-те най-велики играчи в историята на НБА".

Антъни бе избран под №3 в драфта през 2003 г. от Денвър Нъгетс, след като бе спечелил титлата в колежанското първенство с университета на Сиракюз. След Денвър в НБА той игра още за Ню Йорк Никс, Оклахома Сити Тъндър, Хюстън Рокетс, Портланд Трейл Блейзърс и Лос Анджелис Лейкърс.

С 28 289 Антъни е девети във вечната класация по отбелязани точки в историята НБА. През 2013 г., като играч на Ню Йорк, той завърши на върха при реализаторите.

С националния отбор на САЩ крилото има четири участия на олимпийски игри, като спечели златото през 2008, 2012 и 2016, а през 2004 г. завоюва бронзов медал. Той е първият американски баскетболист с три олимпийски титли и рекордьор в историята на страната по отбелязани точки, овладени борби и изиграни мачове на най-големия спортен форум.