на живо

Имението, което Джордан не може да продаде над десетилетие (ВИДЕО)

Огромен №23 на главната порта отблъсква купувачите

Имението, което Джордан не може да продаде над десетилетие (ВИДЕО)
 

Баскетболното величие Майкъл Джордан може и да има бизнес нюх, но притежава имение в Чикаго, което не успява да продаде вече над десетилетие.

Причината е местоположението му, но и безспорният факт, че то изглежда невзрачно. Въздушния ще трябва да слезе на Земята, ако иска най-сетне да се отърве от имота, стопяващ сметката му.

60-годишният Джордан, чието състояние се оценява на над 2 млрд. долара, губи по 100 хил. долара годишно от данъци за имението.

Обявил го е за продан през 2012 г. за 29 млн. долара. Оттогава е платил 2.5 млн за него, а цената е паднала почти наполовина - до точно 14 855 000 долара. Като се събере всяка от цифрите, се получава 23 - легендарният номер на Ем Джей.

Ето, че егото на Джордан влияе върху сделките му. Той продължава да вярва, че гиганското "23" на главната порта ще привлече купувачи.

Опитал всичко, за да продаде имението. Търсил милиардери в Китай, които са луди по НБА, предложил и лимитирана серия маратонки Air Jordan.

Специалисти съветват Джордан да превърне имота в музей, подобно на "Грейсленд", вместо да го продава. Имението, построено по изискванията на баскетболиста, бива описано от същите като "меко казано безвкусно".

Проблем е също, че купувачите в този ценови диапазон предпочитат да са по-близо до езерото Мичиган. Освен това не се интересуват дали в имота е живяла знаменитост.

Комплексът включва невероятни удобства, ако сте Майкъл Джордан. Разполага с баскетболно игрище, зала за покер, зелена площадка, стая за пури, фитнес и други.