на живо

Изкуствен интелект посочи най-великия баскетболист

Леброн Джеймс или Майкъл Джордан?

Изкуствен интелект посочи най-великия баскетболист

Дискусията кой е най-великият баскетболист в историята ще продължи вечно. Подобно на други популярни спортове, е трудно да се сравняват играчи от различни периоди, с различен стил, дори действащи на различни позиции.

И все пак мнозинството се насочва към двама - Майкъл Джордан и Леброн Джеймс. И понеже сред хората няма единомислие по темата, изкуственият интелект влезе в употреба.

ChatGPT има отговор! Всъщност той има отговор на всеки въпрос. Приложението използва наличните статистики, титли, награди и още фактори, за да определи кой е №1 в историята на НБА.

Класацията на изкуствения интелект оглавява Майкъл Джордан, следван от Леброн Джеймс.

ChatGPT подреди и идеалната стартова петица за всички времена. В нея към Джордан и Джеймс се присъединяват Меджик Джонсън, Тим Дънкан и Карим Абдул-Джабар.

На резервната скамейка попадат Оскар Робъртсън, Коби Брайънт, Лари Бърд, Кевин Гарнет и Шакил О'Нийл.

Шокиращо е, че изкуственият интелект пренебрегва Уилт Чембърлейн, който държи най-много рекорди на НБА и има мач със 100 точки. ChatGPT не включва и суперзвездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри.

Изкуственият интелект безспорно има вкус, но предпочитанията на феновете излизат от рамките на статистиката. Често са водени от спомени, велики моменти и носталгия, така че машината едва ли може да сложи точка на споровете.