на живо

Фенове пребиха баскетболист на ЦСКА (ВИДЕО)

Нападението се случи часове след изненадващото отпадане на московчани на полуфиналите във ВТБ Лигата

Фенове пребиха баскетболист на ЦСКА (ВИДЕО)

Последните часове се оказаха кошмарни за Алексей Швед. Баскетболистът на ЦСКА Москва е прекарал нощта в болница, оповестиха официално от клуба.

Руснакът е бил нападнат от фенове след семейна вечеря в ресторант. В резултат на нападението гардът е с черепно-мозъчна травма. 34-годишният баскетболист е станал жертва на инцидента, часове след като „армейците“ отпаднаха от полуфиналите във ВТБ Лигата след 3-4 победи. Така московчани няма да играят на финала в турнира за първи път в своята история.

Подробности за нападението срещу играча даде неговият агент Обрад Фимич. Според него Швед не е бил пиян, а конфликтът между двете компании е избухнал още след напускането на заведението. В този момент гардът е бил нападнат от неизвестни лица и е повален на земята. При падането той получава още счупване на слепоочната кост и загуба на паметта. Баскетболистът не помни почти нищо от това, което му се е случило. 

Един от най-добрите руски баскетболисти е бил откаран първо в обикновена болница, но е отказал хоспитализация и се е прибрал вкъщи. Впоследствие се е озвал в частна, където му установяват епидурален хематом. 

Все още не е ясно колко време ще отсъства 198-сантиметровият стрелец. Той защитава цветовете на тима от Москва от 2021 година насам. Бившият руски национал е познат и на родната публика, след като през 2018 година игра със Сборная срещу България в квалификациите за световно първенство.

До този момент Швед се е подвизавал още в местните Химки и Динамо Москва, както още в Минесота Тимбъруулс, Филаделфия Севънти Сиксърс, Хюстън Рокетс и Ню Йорк Никс.