на живо

На косъм от смъртта: Огромен контейнер падна върху баскетболист (ВИДЕО)

Щетите по колата на Брайънт Дънстън са огромни

Брайънт Дънстън се размина на косъм от трагедията. Играчът на Анадолу Ефес е претърпял пътен инцидент по-рано през деня, докато е шофирал, съобщават от клуба.

Американецът с арменски паспорт се е блъснал в камион, превозващ огромен контейнер. Според информацията шофьорът на камиона е набил спирачки, след като е забелязал, че надлезът, под който минава, е с височина до 4 метра. При натискането на спирачките контейнерът паднал върху колата на тежкото крило.

Снимка: http://www.euroleague.net

Минавахме под надлез, бях изумен, когато видях, че височината е четири метра и трябваше да спирам. Зад нас имаше кола, а контейнерът, който превозвах, падна върху нея”, разказа за инцидента шофьорът на камиона.

Снимка: http://www.euroleague.net

Щетите по автомобила на 36-годишния баскетболист са огромни, а самият той е бил изваден много трудно от задната част на возилото. Впоследствие 203-сантиметровият играч е бил откаран в болницата, но за щастие е  само с леки наранявания по ръката. Към момента се намира под медицинско наблюдение, а състоянието му е стабилно.

Снимка: http://www.euroleague.net

Дънстън защитава цветовете на Анадолу от 2015 година насам и е сред най-важните фигури. С екипа на тима от Истанбул има две титли в Евролигата и е двукратен шампион на Турция. Арменският национал може да се похвали още с една купа и три суперкупи на южната ни съседка. Преди това той защитаваше цветовете на гръцките Арис и Олимпиакос, израелските Бней Херцлия и Апоел Холон, както и на корейския Улсан.