на живо

Леброн навива Къри и Дюрант за Париж 2024

Последен танц за старата гвардия

Леброн навива Къри и Дюрант за Париж 2024

След провала на световното първенство, в САЩ вече се готвят за Олимпийските игри в Париж, където ще преследват пета поредна и общо 17-а титла.

Суперзвездата Леброн Джеймс е мотивиран да участва и убеждава други любимци на баскетболните фенове - Антъни Дейвис, Стеф Къри, Кевин Дюрант и Джейсън Тейтъм, да направят същото.

Медиите отвъд Океана пишат, че Деймиън Лилард, Девин Букър, Де'Аарън Фокс и Кайри Ървинг са потвърдили желанието си да играят.

Откакто "янките" изпратиха своя Дрийм Тийм на Игрите в Барселона през 1992 г., те не спечелиха златните медали само веднъж - в Атина през 2004 г., когато триумфира Аржентина.

Тогава Леброн игра, но се наложи да се задоволи с бронза. Впоследствие бе част от шампионските отбори в Пекин 2008 и Лондон 2012, като и в двата случая САЩ срази Испания във финала.

Джеймс ще бъде на 39 идното лято и никой няма съмнения, че ще покаже високата си класа. А ако Краля е в отбора, останалите вероятно ще го последват.

Грант Хил - генерален директор на американския национален тим и олимпийски шампион от Атланта 1996, обяви по средата на мондиала, че част от момчетата заслужават място в състава за Олимпийските игри в Париж.

"Те са млади, добри и гладни за успехи. Когато Леброн Джеймс, Крис Пол, Кармело Антъни и Дуейн Уейд отидоха на световното през 2006 г., не бяха играчите, в които се превърнаха. Ние градим нещо голямо.", допълни той.

Желанието на суперзвездите да представят САЩ в Париж обаче може да промени плана. В отбора за мондиала имаше едва няколко, участвали в "Мач на звездите" и никой, попадал в отбора на сезона в НБА.

За сравнение Леброн и компания ще влязат в Залата на славата след края на кариерите си. Джеймс ще бъде на 39, Къри на 36, Дюрант на 35, а Олимпийските игри - последен танц за старата гвардия.