на живо

Лука Дончич съди майка си

Звездата на "Далас" съсипа Франция с 47 точки на Евробаскет 2022

Reuters

Звездата на НБА и Словения Лука Дончич съди майка си Мирям Потербин. Асът на "Далас" подаде молба за анулиране на регистрацията на търговската марка Luka Doncic 7, която сега е собственост на майка му. „Продължавам да израствам като играч и като човек, трябва да контролирам собствената си марка“, каза Лука.

Интересното е, че майка му не иска да се откаже толкова лесно от марката, която й носи милиони, затова и той заведе дело срещу нея. "Всичко, което се пише, идва от хора, които са обкръжили Лука през последните две години и искат пълен контрол върху живота и кариерата му. Не искам да изкарваме кирливите ризи публично, особено в момент, когато Лука трябва да бъде концентриран за важните мачове, които му предстоят“, написа в социалните мрежи Потербин.

Снимка: Reuters

„От момента, в който се роди, единственото, което имаше значение за мен, беше Лука да е щастлив и да му бъде позволено да следва мечтите си, което е нормално за всяка майка“, продължи тя. "Винаги ще стоя зад сина си".

Проблемите извън баскетбола засега не притесняват Лука, който наниза 47 точки, а Словения победи Франция с 88:82, за да завърши на първо място в група В на Евробаскет 2022. Гардът бе неудържим за актуалния шампион, като успя в 15 от 23 стрелби от игра, в това число 6 от 11 от тройката.

Това е второто най-резултатно представяне от един играч на европейски финали през последните 65 години. През 1957-а белгиецът Еди Терас реализира 63 срещу Албания, а Дончич изпревари величия като Никос Галис (46, 45 и 44 точки) и Дирк Новицки (43).