на живо

НА ЖИВО: Финалът на Деласпорт Балканска лига (ВИДЕО)

Дебютантът АЕЛ Лимасол срещу Сигал Прищина в спор за трофея

Време е за финала в 16-ото издание на баскетболната Деласпорт Балканска лига! От 20:30 ч. дебютантът АЕЛ Лимасол - домакин на Файнъл Фор 2024, се изправя срещу Сигал Прищина.

В полуфиналите АЕЛ, начело на който е единствената жена треньор на мъжки отбор в Европа - Калия Пападопуло, срази с 99:94 Пея, а Сигал се наложи с лекота над Ловчен Цетине с 89:69.

За Сигал класирането за финала е трето в клубната история.

Основите на Сигал Прищина като клуб датират от 1970 г. 14 пъти шампион на Косово, 6 пъти вицешампион, 15 пъти носител на Купата на Косово, 3 пъти сребърен медалист в турнира за Купата на страната, 8 пъти носител на Суперкупата на Косово. Капитанската лента на Сигал Прищина носи абсолютната легенда на косовския баскетбол – Дардан Бериша.

АЕЛ Лимасол е има славна, почти 60-годишна история. Клубът е основан през 1967 г.

13 пъти носител на титлата на Кипър, три пъти сребърен медалист в първенството, 9 пъти носител на Купата на Кипър, 9 пъти финалист в турнира, 8 пъти носител на Суперкупата на Кипър, 5 пъти финалист в надпреварата за Суперкупата. Преди 22 години АЕЛ печели ФИБА Чалъндж Къп.

Всички мачове ще се играят в зала „Никос Соломонидис“ – домът на славния АЕЛ. За първи път решителната фаза е в Кипър. Това е и първата състезателна година, в която в турнира участват отбори от Острова на Афродита.