на живо

НБА легенда спечели над $3 млн. от потник на Джордан

Карл Малоун продаде фланелката на Въздушния от олимпиадата в Барселона

Reuters

За оригиналния Дрийм тийм на САЩ от олимпийските игри през 1992 г. в Барселона може да се напише книга. Това е първият национален отбор на американците, който включва професионални играчи от НБА.

Част от звездната селекция на покойния Чък Дейли е и Карл Малоун. Бившият баскетболист на Юта Джаз реши да се възползва от това, че е делил една съблекалня с имена като Майкъл Джордан, Меджик Джонсън и Лари Бърд.

Малоун продаде на търг част от артикулите на бившите си съотборници от далечната 92-ра година.

Сувенирите бяха оценени подобаващо, като общата им стойност възлиза над 5 милиона долара. Най-голямата печалба на Малоун дойде от  потник на Джордан, с който последният играе по време на олимпиадата на испанска земя.

Той върви с послание, подписано от Въздушния, което гласи: „Успех на Карл“. Ценният екип бе продаден за над 3 млн. долара.

Пощальона продаде фланелка и чифт маратонки, подписани лично от Лари Бърд, както и потник на Меджик Джонсън.

Снимка: Reuters

Малоун, Джордан, Джонсън и Бърд са само част имената, които намират място в галактическия състав на „янките“ в Барселона. Тогава в селекцията им попадат още звезди като Чарлз Баркли, Патрик Юинг, Скоти Пипън, Джон Стоктън и Дейвид Робинсън.

Американците помитат всичко по пътя си и завършват без загуба в осемте си мача, а на финала изнасят лекция на Хърватия, където по това време е друго голямо име – Дражен Петрович.