на живо

Никола и Наталия Йокич - от малък сръбски град, заедно от деца (СНИМКИ)

Един ден ще се върна в Собор, там няма нужда от навигация, споделя звездата от НБА

Тези дни Никола Йокич е сред най-щастливите хора на земята. Неговият Денвър спечели титлата в НБА за първи път в историята, а самият той спечели наградата за MVP във финалната серия.

Кое обаче е нежното вдъхновение за героя на сезона? Представяме ви неговата съпруга - Наталия.

Двамата се познават от деца. Родени и израснали са в малкия сръбски град Сомбор с население 50 000 души. "Намира се в северозападната част на страната, област Войводина. Имаме прекрасна природа, но повече ми харесва, че всички се познаваме и сме като семейство", споделя Йокич.

Никола и Наталия се прибират у дома след края на всеки сезон в НБА. Виждат се с роднините, срещат се с приятели. "Когато приключа кариерата си, със сигурност ще се върна там. В Сомбор постигам душевен покой. Дори можеш да караш колата без навигация."

Наталия и Никола са заедно поне от 2012 г. Оттогава датира първата им съвместна снимка в социалните мрежи. Тогава двамата са 17-годишни, но вероятно отношенията им датират и от по-рано. Просто преди това няма Инстаграм.

Любопитното е, че за САЩ първа занимава тя. През 2013 г., когато Никола все още играе в Белград, Наталия се отправя към Оклахома, за да играе волейбол и следва в местния университет. След две години Йокич преминава в Денвър и любимата му сменя учебното заведение.

Двойката вдига сватба на 24 октомври 2020 г. Естествено, в Сомбор. Първоначално церемонията е насрочена за юни, но пандемията обърква плановете. Година по-късно се ражда дъщеря им Огнена.