на живо

Президентът на Рилски спортист за ЦСКА: Такава зала няма в света, имат 20 фена

В Самоков няма да има баскетбол без мен, подчерта Петър Георгиев

Lap.bg

Президентът на Рилски спортист инженер Петър Георгиев не остана доволен от условията, при които се изиграха част от мачовете в серията за бронзовите медали в Национална баскетболна лига. Той изрази разочарованието си и от залата на ЦСКА, където се състоя вторият двубой между самоковци и ЦСКА. 

Снимка: Lap.bg

„Червените“ заслужиха медала след 86:72 и 2-0 победи, а Георгиев заяви, че не може да се провеждат срещи в съоръжения, които разполагат с по-малък капацитет от 500 седящи места, тъй като това е против правилника. 

Снимка: Lap.bg

В тази зала тук, в която не трябва да се играе баскетбол. Виждате, метални винтове - такава зала в света няма. Да се играят полуфиналите и финали, след като имаме правилник, в който пише, че в зала под 500 човека не може да се играе баскетбол. За тая публика, която имат ЦСКА, и тази зала е голяма, защото имат 20 души“, коментира президентът на самоковци пред колегите от Sportal.bg.

Снимка: Lap.bg

Георгиев говори още и раздялата със старши треньора Людмил Хаджисотиров. Наставникът обяви, че напуска Рилецо след 11 години престой, като в последните 7 бе начело на отбора. За този период Удо изведе Рилски до 3 купи и 2 Суперкупи на България.

Снимка: Lap.bg

За Людмил Хаджисотиров съм направил абсолютно всичко. 11 години е при мен. Дал съм му пълен картбланш и мисля, че сме работили перфектно. Всеки се изчерпва и му идва нещо в повече и не издържа понякога. Това какво ще се случи тази седмица, която идва, ще стане ясно.

Сега не мога да ви кажа. И от него зависи, и от мен. Първо зависи дали аз ще остана в баскетбола. В Самоков няма да има баскетбол без мен. Рилски спортист ще го има, но баскетбол в Самоков няма да има. Знам какво правя 33 години за баскетбола в този град", завърши Георгиев.