на живо

Сърдечни проблеми погубиха двукратен шампион в НБА (ВИДЕО)

Легендарният център си отиде от този свят на 80 години

Сърдечни проблеми погубиха двукратен шампион в НБА  (ВИДЕО)

Светът на НБА бе разтърсен от трагична вест. На 80-годишна възраст от този свят си отиде Уилис Рийд, съобщава Fox. Според медиите отвъд океана американецът е починал от сърдечна недостатъчност.

Бившият баскетболист прекарва активната си спортна кариера с екипа на Ню Йорк Никс, където играе между 1964 и 1974. За този период центърът може да се похвали с две титли и два приза за MVP на сезона в най-силното първенство на света, като се сдобива с легендарен статут. 7-кратен участник в Мача на звездите, а веднъж е избран и за Най-полезен играч на демонстративното събитие.

Неговият екип с №19 е изваден от употреба от Никс. Бивш възпитаник е на Грамблинг Стейт, а след това е избран в Драфта именно от Ню Йорк под №8. През 1978 година е назначен за старши треньор на „бричовете“ в рамките на един сезон. Бил е наставник още и на Крейтън Юнивърсити. Треньорската му кариера преминава още като част от щабовете на Атланта Хоукс и Сакраменто Кингс.

Рийд има две деца от първия си брак със съпругата му Джералдин. След това двамата се развеждат и той се жени за Гейл Кенеди, която е медицинска сестра.