на живо

Сашо Везенков: Моето момче надмина всички мечти, които имах като баща (ОБНОВЕНА + ВИДЕО)

Саша е българин и обича България, но Кипър е неговата втора родина, а в Гърция се чувства като у дома си, казва легендата на Балкан

Сашо Везенков: Моето момче надмина всички мечти, които имах като баща (ОБНОВЕНА + ВИДЕО)
 

Едва ли има по-горд и по-щастлив баща в момента в баскетболния свят от един български баша на име Сашо Везенков. Преди дни, в Каунас, неговият син Александър го накара да забрави за камерите и фотоапаратите и да плаче като малко дете.

Защото Александър Везенков покори Европа и бе коронясан за най-добрия играч в най-силното баскетболно клубно първенство в Европа – Евролигата.

Вчера същото това момче, което много се смущаваше дори докато приемаше наградата и овациите като MVP на редовния сезон (дни по-рано и като реализатор №1 на сезона – б.а.), възкръсна през второто полувреме на полуфинала срещу Монако и прати своя Олимпиакос на бленуван финал.

Саша надмина мечтите, които имах за него като баща. Не бих могъл да бъда по-горд с него. Всеки ден изпитвам неимоверна гордост от човека и от спортиста, в който той се превърна“, споделя Сашо Везенков, който присъства лично на церемонията по надграждането на сина си в Каунас, заедно със съпругата си Янка и с по-голямата си дъщеря Михаела.

Везенков-старши трудно сдържаше сълзите си.

„Винаги сме го учили да бъде скромен, да бъде здраво стъпил на земята, да уважава хората, да се труди много и никога да не търси грешките другаде, извън себе си. Искам само да бъде здрав, да остане все същото добро момче и да съхрани себе си от славата, която го връхлетя“, коментира Везенков-старши – трикратен шампион и три пъти носител на Купата на България с екипа на Балкан.

Неговото момче Александър Везенков мина през ада, за да покори Европа. Имаше дори моменти, в които съмненията, че той ще реализира огромния си талант, бяха налице. Още ненавършил 20, на 31-и юли 2015 г. Везенков-младши подписа 4-годишен договор с испанския гранд Барселона на стойност 2 млн. евро, а каталунците откупиха правата му от гръцкия Арис срещу 315 000 евро.