на живо

Сигал пречупи АЕЛ за трети триумф в Балканската лига (ВИДЕО)

Играчите на домакините от Лимасол загубиха, но бяха изпратени като победители

Сигал пречупи АЕЛ за трети триумф в Балканската лига (ВИДЕО)

Сигал Прищина спечели Балканската лига по баскетбол за трети път в клубната история! Във финала на 16-ото издание, игран пред над 2500 зрители в Лимасол, косоварите победиха със 72:67 домакина АЕЛ.

Въпреки че местният тим - дебютант в турнира, отстъпи в спора за трофея, той беше изпратен като победител от страхотната публика в зала "Никос Соломонидис".

За първи път решителната фаза се проведе в Кипър. Това е и първата състезателна година, в която в Балканската лига участват отбори от Острова на Афродита.

Тази вечер Сигал имаше 4 точки аванс след първата четвъртина, но втората премина под диктовката на АЕЛ. Водени от единствената жена треньор на мъжки отбор в Европа - Калия Пападопуло, "черно-жълтите" постигнаха обрат до 37:30 на почивката.

Ключова се оказа третата четвъртина, в която Сигал отвя АЕЛ с 21:10, след което съхрани преднината си до края.

В основата на успеха беше великолепната американска четворка на гостите - Шахийд Дейвис, Донте Кларк, Малкълм Армстед и Даймънд Стоун.

Така Сигал продължава да бъде безупречен във финали на Балканската лига - 3 от 3. Клубът от Прищина завоюва трофея за първи път през сезон 2014/2015, когато спечели с общ резултат 154:143 (74:72 и 80:71) срещу родния Рилски спортист. На следващата година Сигал вдигна купата отново, като срази Морнар Бар (Черна гора) със 150:143 (82:68 и 68:75).