на живо

След драма и зрелище: ЦСКА - Левски на финала за Купата на България

Вечно дерби в спора за трофея след 30 години пауза

Lap.bg
 

ечно дерби за Купата на България за първи път от 30 години насам в баскетбола. Левски и ЦСКА ще кръстосат шпаги в спора за трофея. Това стана факт, след като „сини“ и „червени“ си проправиха път до финала в турнира, който се провежда в „Арена София“.

Снимка: Lap.bg

Съставът на Димитър Ангелов премина през иглени уши срещу Черноморец Бургас в първия полуфинал, но в крайна сметка спечели със 77-73. Мачът предложи доста емоции, а всичко се реши във финалните акорди, когато „сините“ нанесоха своя удар и оставиха „акулите“ с празни ръце. За Левски това е шести пореден финал в надпреварата, като в два от тях трофеят отиде в неговата витрина.

Снимка: Lap.bg

Двата отбора си размениха по една част през първото полувреме, след което Левски се радваше на аванс от 4 точки – 42-38. Двата тима продължиха да вървят ръка за ръка и при подновяването на играта, след което се стигна до заключителните минути, в които индивидуалните прояви на Серхий Павлов, Алън Арнет и Златин Георгиев се погрижиха „сините“ да ликуват след финалната сирена.

Снимка: Lap.bg

Алън Арнет се превърна в герой за победителите с 20 точки. Неговият пример бе последван от Серхий Павлов (11 борби) и Джон Длорвиъс (7 овладени под двата ринга топки) с по 13, Лъчезар Димитров се разписа с 10 точки и 9 асистенции.

Снимка: Lap.bg

Джордан Тъкър открадна шоуто за бургазлии с 29 точки и 8 борби, Мунис Туту се отчете със 17 и 8 асистенции.