на живо

"След пет години ще бъдеш в окръжния затвор"

Предупреждение на учител към звездата на Бостън Джейлън Браун

Reuters
 

Бостън Селтикс влезе в аналите на най-силното баскетболно първенство в света с титла №18 и най-добрият им играч във финалната серия Джейлън Браун най-накрая удари по масата.

Той записа 23 точки, 5,5 борби и 3,6 асистенции в редовния сезон. В плейофите статистиката му се покачи до 25 точки, 6.1 борби и 2.6 асистенции и заслужено спечели наградата Лари Бърд за MVP на Изток. Но това е нищо в сравнение с петте мача с Далас, които той завърши с 20,8 точки, 5,4 борби и 5 завършващи паса. И нещо повече от цифрите: беше жизненоважен за отбора си.

"Той е момче с манталитет на победител. Не се страхува да се изправи срещу слабостите си. Само се подобрява и подобрява. Поставя се в уязвими ситуации и знае как да оцелее", казва за него треньорът на Бостън Джо Мазула.

Снимка: Reuters

"Изненадан съм от наградите, защото никога не печеля нищо. Виждам момчета да бъдат хвалени, но имам чувството, че имат половината талант от мен и от двете страни на паркета", признава самият играч.

Животът му е борба. Не само под коша. Още от ранна детска възраст. Когато пристигна в НБА, той си спомни какво го е предупредил един от учителите му. "След пет години ще бъдеш в окръжния затвор", ми каза той.

Снимка: Reuters

Сега Браун е шампион на НБА, MVP на финалите и част от историята на Бостън Селтикс.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Boston Celtics (@celtics)