на живо

Той загуби жена си, а от днес е най-богатият треньор в НБА (ВИДЕО)

През 2016 г. Монти Уилямс остана вдовец с пет деца, трагедията обаче не го прекърши

 

Преди 7 години, животът на един от най-смирените, най-възпитаните и приятни личности в НБА – Монти Уилямс, се преобръща завинаги.

Съпругата му Ингрид – любовта на живота му, загива в автомобилна катастрофа. Ден, който опустошава завинаги сърцето на Уилямс.

Днес, Монти Уилямс е на гребена на спортната слава като треньор. Той официално вече е най-скъпоплатения специалист в цялата история на най-силното първенство в този спорт в света – Националната баскетболна асоциация.

А трагедията оставя бившия баскетболист и настоящ треньор сам, с пет деца, с които Ингрид го дарява за повече от две десетилетия брак. Ингрид няма никакъв шанс да оцелее. Ударът е челен, а автомобилът, който се врязва в нейния лети със скорост два пъти над допустимата.

Съпругата на Монти Уилямс загива на място при инцидента в Оклахома, но е цяло чудо, че три от децата им, които са с нея по това време в колата, се разминават без тежки наранявания. За момичетата Фейт и Жана и момченцето Мика, това е травма за цял живот.

Катастрофата води до смъртта и на шофьора на автомобила, която я причинява.

52-годишна жена, която е зад волана заедно със своето куче, също намира смъртта си на място. По-късно, токсилогичната експертиза е категорична: тя е шофирала под въздействието на амфетамини и алкохол.

Седем години след смъртта на любовта на живота му Ингрид, Монти Уилямс сложи подписа си под 6-годишен договор с Детройт Пистънс, който ще му донесе почти $80 млн.

В него има клауза, според която този контракт е твърде вероятно да бъде удължен с още две години, а това означава, че общата му стойност ще нарасне до над $100 млн.

 

Така Монти Уилямс ще получава по $13 млн. на сезон, с което изпреварва досегашната фигура №1 сред треньорите в НБА в класацията по заплащане – Грег Попович, който прибира по $11,5 млн. във времената, в които неговият Сан Антонио е абсолютен властелин на Лигата отвъд океана.

Грег Попович е изплатил всеки цент от колосалното си възнаграждение, защото с него начело Спърс печелят пет шампионски титли в НБА, той става три пъти Треньор на годината, а освен това, отборът участва 22 последователни пъти в плейофите.

Трети в класацията при най-скъпоплатените треньори вече е Стив Кър със своите $ 9,5 млн. на сезон, ръководейки Голдън Стейт. От заставането си на мостика на Уориърс през 2014-а, до този момент, тимът завоюва четири пъти титлата, а през 2016-а Кър стана Треньор на годината.