на живо

Торонто приветства Везенков в семейството, но не му даде номер (СНИМКА)

Дали това е знак?

Instagram
 

Спортист номер 1 на България за 2022 и 2023 г. Александър Везенков беше приветстван официално в семейството на новия си тим от НБА Торонто Раптърс.

С публикация в социалните мрежи от канадския тим потвърдиха още веднъж, че българинът вече е техен баскетболист, след като стана част от сделка за размяна на играчи с бившия му тим Сакраменто Кингс. Раптърс получиха Везенков, гарда Дейвиън Мичъл и Джамал Шийд в замяна на Джейлън Макдейниълс.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Toronto Raptors (@raptors)

"Добре дошъл в семейството, Саша!", пишат от Раптърс, като една странна подробност не убягна на феновете. Не е ясно с кой номер ще играе Везенков! 

Докато Мичъл и Шийд взимат съответно 45 и 23, снимката на българина е с екип, но само до раменете. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Toronto Raptors (@raptors)

Не е ясно дали това е пропуск, дизайнерско решение или знак, но със сигурност снимката в профила на Раптърс породи нови спекулации, че от тима няма да разчитат на Везенков, а ще го върнат в Европа, като фаворит е неговият бивш тим Олимпиакос, с който той игра на финал в Евролигата и спечели приза за най-полезен играч през сезон 2022/2023 - точно преди да дебютира в НБА.

Снимка: Reuters

Според гръцките издания "LiveSport" и "SportsDNA", на крака при Везенков, който е в София, ще пристигнат спортният директор Христос Бафес и вицепрезидентът на Олимпиакос Джордж Синдилиас, за да го убедят да се завърне в Атина.