на живо

Везенков: Играч съм на Раптърс, но е хубаво, че ме искат други (ВИДЕО)

Спортист номер 1 на България за 2022 и 2023 г. разказа за трансферната сага, в която е главен герой

Везенков: Играч съм на Раптърс, но е хубаво, че ме искат други (ВИДЕО)
 

Къде ще продължи кариерата си Александър Везенков? Това е въпросът, който си задаваме по няколко пъти на ден и при всяка нова спекулация, а те нямат край!

Баскетболистът премина преди дни в Торонто Раптърс от Сакраменто Кингс. Веднага обаче се появиха слухове, че той ще бъде преотстъпен в бившия му европейски клуб Олимпиакос, с който игра на финал на Евролигата и стана Най-полезен играч на силния турнир през сезон 2022/2023. Каква е истината?

"В момента съм играч на Торонто Раптърс. Тепърва предстои да говоря с тях. Предният сезон не беше най-добрият за мен. Работя здраво с моя екип, чувствам се добре. Не знам колко дни ще съм в България. Това лято е малко по-особено, повече време бях в Гърция заради контузията, която имах. Ще видим. Опитвам се да се фокусирам върху себе си. Предстои да видим техните намерения. Лятото е дълго и единственото, което ме интересува, е да съм здрав", заяви Везенков, който е в България.

Снимка: Lap.bg

Той обаче не отрече категорично възможностите за друг отбор.

"Винаги е радостно някой да те иска. Това са хубави дилеми от живота. Фокусиран съм да мога да почна сезона на 100%"

Везенков направи своя дебют в НБА през сезон 2023/2024 с екипа на Сакраменто Кингс. Той обаче не получи достатъчно възможности за изява, като завърши кампанията с 42 мача и средно по 5,4 точки и 2,3 борби. В началото на 2024 г. той получи и контузия в глезена.

"Контузията беше черешката на тортата. И тя повлия накрая, но от самото начало се видя, че заради стила, който искаше треньорът, не ме включваше в неговите планове. Няма лошо, такъв е животът. Просто е малко разочароващо, когато ти кажат едно, но се случи друго и то веднага. Нямам лоши чувства към Сакраменто, към хората, които ме посрещнаха в отбора. Направих приятелства, всичко беше на професионално ниво, помогнаха ми. Винаги ще съм им благодарен за шанса, който ми дадоха да се докосна до НБА", категоричен е Везенков.