на живо

Треньорът на Везенков: Ако това не стресне някого... (ВИДЕО)

Майк Браун е потресен след поредната масова стрелба с много жертви в САЩ

Треньорът на Везенков: Ако това не стресне някого... (ВИДЕО)

Треньорът на Александър Везенков в Сакраменто категорично отказа да говори за баскетбол след победата със 130:114 над Юта на старта на сезона в НБА. Майк Браун беше потресен от поредното масово убийство в САЩ. Най-малко 22-ма загинаха при стрелба на три различни локации в Люистън, Мейн. Полицията подозира 40-годишния Робърт Кард.

"Първо, сядайки тук пред вас... Някой ми казва в коридорите - имало е стрелба в Мейн, има 22 жертви. В магазин, в обикновен магазин. Това е невероятно. В магазин, човече! Ние като държава трябва да направим нещо! Ако това не стресне някого, не го докосне... Не знам какво да кажа...", започна шокираният Браун.

"Тъжно е, че седим тук и гледаме как това се случва отново и отново, а никой не прави нищо по въпроса. Това е тъжен ден за страната ни. И ако не направим нещо, децата ни няма да могат да се насладят на това, което би трябвало да са Съединените Щати. Не можем да се справим с проблем, който е пред очите ни. Тъжно."

Треньорът не пожела да отговори на въпроси, свързани с мача. "Дори не искам да говоря за баскетбол, човече. Играхме мач, беше супер, забавлявахме се и спечелихме. Чудесно. Но очевидно не това е темата на деня. Ако не направим нещо, нещата ще приключат за тази страна. Това е тъжно."