на живо

"Вечният враг" дава на Везенков най-голямата заплата в Европа

Къде ще отиде българинът?

"Вечният враг" дава на Везенков най-голямата заплата в Европа
 

Сагата с бъдещето на спортист номер 1 на България за 2022 и 2023 г. Александър Везенков се заплита! Къде ще продължи кариерата му? Време е за наддаване!

Според медиите в Гърция, 40-кратният шампион на страната Панатинайкос е готов да предложи на българския баскетболист 17 млн. евро и договор от 3 години!

Това е сериозен удар по другия кандидат за подписа на Везенков - бившия му тим Олимпиакос. Sportime.gr съобщават, че от там могат да отделят само 10 млн. евро за същия период.

Разликата е значителна и "зелените" ще се опитат с нея да надцакат сантименталните чувства на българския национал. В Олимпиакос той прекара периода от 2018 до 2023 г. Като с тима игра на финал на Евролигата и беше обявен за Най-полезен играч на турнира през сезон 2022/2023. 

Снимка: Reuters

Ако Везенков се съгласи на офертата на Панатинайкос, той ще се превърне в най-добре платеният баскетболист в Европа. По неофициални данни в момента това е Шейн Ларкин, който играе за Анадолу Ефес и взима по 3,2 млн. евро на сезон.

Снимка: Reuters

Според гръцките медии Везенков още не се е отказал от НБА, въпреки че раздялата му със Сакраменто Кингс е сигурна. Той не получи достатъчно шанс за изява от треньора Майк Браун в дебютния си сезон, който беше белязан и от контузия.