на живо

Везенков: Много неща трябва да се променят в българския баскетбол

Звездата на националния отбор не скри разочарованието си след третата поредна загуба

Звездата на националния отбор Александър Везенков не скри разочарованието си след третата поредна загуба на Евробаскет. Той заяви, че отборът ще се бори до последно да продължи към следващата фаза, но българският баскетбол се нуждае от генерална промяна.

"Последните 7 минути ги изиграх с болка, на ходом, но нямаше как. За съжаление, отново не можахме да победим. Не успяхме да издържим още един мач.", започна Везенков.

"Много неща трябва да се променят в българския баскетбол. Който си мисли, че баскетболът в България е на високо ниво, се лъже! Наш продукт - баскетбол - няма! Нека да се види къде са националните отбори на България от 16-годишните до мъжете."

"За съжаление, това може да е последното европейско първенство за България за мъже, на което присъстваме през следващите 20 години."

Снимка: Lap.bg

"Шансовете остават ние ще се борим до края, ще дадем всичко от себе си. Това са ни възможностите. Играем на 100%, но това е…"

"Имаме важен сезон с "Олимпиакос", имаме 4 титли да гоним... Благодаря на треньора на "Сакраменто", че говори за мен. Сега съм фокусиран за последните 2 мача тук.", допълни лидерът на "лъвовете".