на живо

Везенков: Старая се, но ритъмът е много бърз (ВИДЕО)

Все още не съм на 100%, работя всеки ден, коментира крилото на Сакраменто

Спортист №1 на България за 2022 и 2023 г. Александър Везенков реализира 11 точки, но неговият Сакраменто загуби от Ню Йорк със 109:120, допускайки поражение №17 като гост в НБА този сезон.

Българското крило сподели и на какво отдава пропуските в играта в последния мач на своя тим в лигата.

"Никс са много добър отбор, с много здрави играчи. Бяха много точни. Не контролирахме правилно преднината, която взехме. Останахме без сили накрая. Бяха по-добри физически и заслужено спечелиха този мач, който беше много важен и за двата отбора”, обясни Саша пред SDNA.gr, цитиран от bball.bg.

Снимка: Reuters

"Все още не съм на 100% там, където искам да бъда. Работя всеки ден, старая се. Но ритъмът е много бърз и много динамичен. Предстоят плейофите, така че при всяка възможност се опитвам да покажа, че съм готов и да помогна на отбора си", допълни българинът, които допълни сметката си с 2 борби и 2 асистенции за 14 минути на терена.

"Загубихме двама много качествени и важни играчи от ротацията като Малик Монк и Кевин Хюртер. Виждате как е на Запад, от 4-то до 10-то място е лудница, всички се мъчат.

Много добри играчи, много добри отбори, легенди. Така че опитваме мач по мач, колкото и клиширано да звучи. В НБА мачовете са последователни, днес играхме в Ню Йорк, утре ще играем в Бостън, така че темпото е много високо. Трябва да сме готови да спечелим колкото се може повече", каза Везенков.

"Не може всяка вечер да си на 100%. Колкото и да гледаме по телевизията и да си мислим, че е лесно, не е. Темпото е високо и бързо, така че целта е да постигнем колкото се може повече победи и да стигнем възможно най-напред", надъхан е националът.