на живо

Александър Везенков: Ще си остана същият трудолюбив човек (ВИДЕО)

Тази награда няма да ме промени, убеден е българинът, който стана №1 на сезона в баскетболната Евролига

"За мен, тази награда е голяма чест, но тя няма да ме промени. Аз ще си остана същият трудолюбив човек", бяха първите думи на новия крал на баскетболната Евролига - Александър Везенков.

Вижте кадри от специалната церемония в чест на Везенков в Литва ТУК:

"Ще продължа да се усъвършенствам и да помагам на своя отбор. Продължавам да работя здраво, за да докажа на самия себе си, че тази година не е била просто случайност", допълни българинът, който получи наградата за най-полезен играч на редовния сезон в турнира на церемония в Каунас.

"Най-трудното нещо в спорта е постоянството. Искам да покажа на себе си, че мога да съм постоянен. Това е само началото", каза още крилото на Олимпиакос, който имаше честта да получи приза за MVP пред погледа на баща си Сашо Везенков - трикратен шампион и три пъти носител на Купата на България, на майка си Янка и на сестра си Михаела.

Вижте тук отново най-добрите моменти и отигравания на Везенков през сезона:

"Щастлив, че съм тук. Ние в Олимпиакос живеем за момента, изградихме страхотна връзка в отбора. Миналата година достигнахме за първи път до Финалната четворка като отбор, а сега да бъдем отново на полуфинал е нещо наистина голямо и сме горди, че изпълнихме целта си", сподели Везенков.

Александър изрази огромната си признателност към своята фамилия:

"Семейството е всичко за мен. Родителите ми дадоха всичко, за да играя баскетбол и най-важното - погрижиха се да бъда добър човек. Баща ми (б.а. Сашо Везенков) беше отличен баскетболист и аз трябваше, а и исках да последвам стъпките му. Майка ми беше навсякъде е по всяко време с мен и до мен, а сестра ми беше моят пример за подражание. Тези трима души, а и всички други мои роднини, са хората, които ме превърнаха в това, което съм сега."

Цялата церемония по коронясването на Александър Везенков за MVP гледайте ТУК: