на живо

Везенков за НБА: Това е лудост! (ВИДЕО)

"За мен това беше начало на нов живот", заяви българският баскетболист

Везенков за НБА: Това е лудост! (ВИДЕО)

Александър Везенков определи първия си сезон в НБА като "труден". Българският баскетболист говори след като неговия тим "Сакраменто Кингс" отпадна от плейаута, който даваше право на участие в борбата за титлата. 

Той игра в 42 мача, в които отбеляза 225 точки - средно по 5,4 точки на мач.

"Мога да кажа, че беше странен сезон. С върхове и падения. За мен това беше начало на нов живот и допир с напълно различен стил на игра, а освен това получих две контузии. Опитах да се адаптирам възможно най-бързо. За съжаление завършихме сезона твърде рано. Целта ми беше с всеки ден да ставам по-добър, но контузиите спряха прогреса ми.", заяви Везенков пред "Фокс Спорт".

Българинът лекува тежка контузия в началото на 2024 г., която го изкара от игра за месец.

"НБА се различава с качеството на талантливите играчи. Това е направо лудост. Едно е да го гледаш по телевизията, но в действителност е много различно – темпото на игра, бързината на преливане. Аз лично имам нужда от подобряване във всеки аспект. Единственото, което е хубаво, че ще имаме дълга почивка до другия сезон", продължи той.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Везенков не получаваше редовно шанс за игра, като това се отрази на играта му.

"Трудно е, когато има ядро на отбора от седем човека, а останалите чакаме шанса си. Днес може да съм аз, утре някой друг. За това ни плащат и това трябва да правим, но е трудно да се поддържа ритъм, тъй като играеш днес, а след това може да имаш шанс след пет мача. Разполагаш с ограничено време, за да покажеш какво можеш. Много е трудно. Трябва да си психически устойчив, а едва след това да си здрав физически, за да се справиш през цялата година", заяви българинът и добави:

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Няма съмнение, че взех правилното решение да играя в НБА. Със сигурност съм се съмнявал в други неща, но в нито един момент не съм мислил, че изборът ми е грешен. Това е голяма възможност, която не можеш да отхвърлиш. Това е НБА! Това, което искам да получавам като време за игра, и това, което ми се дава, са различни неща. Мисля, че през този сезон изпълних на 100% това, което се искаше от мен. Дори и баскетболистите, които играят по 35 минути, ще кажат, че искат да играят повече. Още веднъж ще кажа – беше трудна година"