на живо

Звезда от НБА извади пистолет, грози го наказание от 50 мача (ВИДЕО)

Миналото лято Джа Морант наби тийнейджър

23-годишната звезда на Мемфис Джа Морант е напът да провали бляскавата си кариера, която всички му предричат заради глупост и безотговорност.

След като клубът го отстрани на 4 март заради видео, на което той публично показва пистолет, сега Лигата и полицията в американския щат Колорадо започнаха разследване.

В Колорадо е позволено притежанието и носенето на огнестрелно оръжие, но трябва разрешително за това. Морант не е имал такова, а във видеото, публикувано сутринта на 4 март, той танцува и показва пистолет в нощен клуб.

Тогава никой не съобщи за случката, но видеото бързо набра популярност в интернет и реакцията на полицията в Глендейл не закъсня.

Паралелното разследване на НБА може да бъде също толкова пагубно за Морант. Носенето на оръжия в съблекалните и в спортните зали е абсолютно забранено. Същото важи и за клубния самолет. Ако се установи, че Морант е бил въоръжен по време на полет от Денвър до Лос Анджелис за гостуване, тогава баскетболистът може да изгори с наказанието до 50 мача!

Засега клубът го наказа за две срещи, докато се изяснява казусът, а самият Джа се извини в социалните мрежи.

Това обаче не е първият му инцидент. Миналото лято той наби тийнейджър, а междувременно в клуба имаше извънредна среща, на която се обсъждаше дисциплината при гостуванията и честите излизания до късно вечер.