на живо

Александър Димитров: Ферарио беше пример, изгубих учител (ВИДЕО)

Ще го запомня като най-благородния и най-добрия на света, каза през сълзи треньорът

Александър Димитров: Ферарио беше пример, изгубих учител (ВИДЕО)
 

Като пример, като учител и като най-добрия и най-благородния човек, когото е познавал. Така ще запомни Александър Димитров загиналия при катастрофа Ферарио Спасов.

Пред bTV селекционерът на младежкия национален отбор по футбол заяви, че войната по пътищата ще спре, когато хората, причиняващи смърт, започнат да се третират като убийци.

"Именно Ферарио е един от хората, които са част от моето развитие. Никога няма да забравя, когато през 2009 г. започнахме да работим заедно в юношеския национален отбор. Аз, като негов помощник, ще го запомня като един учител. Беше първо много добър човек. Футболът ни загуби една личност, от която всички можехме да се учим. Беше пример и за мен, и за всички останали, защото остави академията в Ловеч, която произведе толкова много играчи, с които България се гордее." започна Димитров.

"Изгубих един от учителите си. Научи ме на много неща - на начина, по който анализираше, мислеше, комуникираше с щаба си. Научи ме да слушам и рок, обогати ми познанията по риболов. Светла му памет и съболезнования на близките."

"Сутринта разбрах и ми е трудно да повярвам, че този човек вече го няма. Хора, спрете се с това избиване, защото ние се погубваме! Закони има. Когато започне тези, които са ги нарушили, да си получават заслуженото. Когато тези, които причиняват смърт на пътя, се третират като убийци. Тогава ще спре войната по пътищата."

"За мен беше най-благородният и най-добрият човек на света. Това ми е споменът. Знаещ, можещ, разбиращ. Просто Ферарио Спасов.", завърши емоционално треньорът.