на живо

България - Унгария на "Васил Левски" и без публика

Унгарската федерация: Поведението на българите е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско

България - Унгария на "Васил Левски" и без публика
 

Евроквалификацията България - Унгария на 16 ноември от 19:00 часа, ще се играе в София. Това обяви на своя официален сайт унгарската футболна федерация. Мачът ще е пред празни трибуни на стадион "Васил Левски".

Цялата сага започна в края на миналата седмица, когато европейската футболна централа, позовавайки се на писмо от БФС и СДВР за готвени протести и ексцесии, премести двубоя от Националния стадион "Васил Левски" на "Христо Ботев" в Пловдив пред празни трибуни.

Кметът на Пловдив обаче не даде "Колежа" заради ремонтни дейности. Вчера се появи информация, че двубоят може да се проведе в Кърджали, но в крайна сметка ще се играе на "Васил Левски".

"Тази сутрин УЕФА уведоми унгарската асоциация, че по искане на българската мачът от квалификациите за Европейското първенство в четвъртък ще се проведе при закрити врата в София. Срещата ще започне в 18:00 часа унгарско време", пишат унгарците.

Футболната им асоциация отбелязва в изявлението си, че поведението на българската федерация е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско.

Не закъсня и реакцията на министъра на спорта Димитър Илиев.