на живо

Унгарските медии за България - Унгария: Трагикомедия (ВИДЕО)

От УЕФА държат на всяка цена мач да има

Унгарските медии за България - Унгария: Трагикомедия (ВИДЕО)

"Трагикомедия - така най-добре може да се определи казусът с мача Унгария - България и неяснотата къде ще се играе срещата два дни преди датата, пишат унгарските медии, цитирани от БТА, за сагата около европейската квалификация между двата отбора.

Двубоят първоначално бе насрочен за Националния стадион "Васил Левски", но по-късно преместен за "Христо Ботев" в Пловдив при закрити врата с обяснението, че срещата е рискова.

Впоследствие се оказа, че стадионът в Пловдив не може да приеме двубоя и спешно се търси нов вариант. Един от тях е "Арена Арда" в Кърджали. Има вариант двубоят да бъде върнат в София.

Снимка: pexels.com

"От УЕФА държат на всяка цена мач да има", пише още csakfoci.hu.

"Според информацията от европейската асоциация следят случая с приоритет и непрекъснато проучват какво би могло да бъде най-доброто решение.

Снимка: Lap.bg

Въпреки че настоящата несигурна ситуация прави много по-трудна подготовката на унгарския национален отбор за мача, УЕФА определено ще се опита да играе мача, защото ако няма мач, българите вероятно ще трябва да бъдат изключени от евроквалификациите и резултатите им анулирани, което може да постави някои от отборите в групата в неизгодна ситуация", анализира изданието.