на живо

Бербатов: Аз, Мартин и Стилиян ще сме президенти (ВИДЕО)

Няма да кажем лоша дума за другите кандидати, обеща бившият национал

Бербатов: Аз, Мартин и Стилиян ще сме президенти (ВИДЕО)

"След като се обяви датата за конгреса е нормално, както беше и предния път, да обявя кандидатурата си за президент на БФС", каза Димитър Бербатов на нарочна пресконференция, на която представи "Програма за развитие на българския футбол (2024 - 2028): основни приоритети".

"Ние сме хората, които толкова години се борим срещу това управление. Нормално е да има негативи и към нас. Целта ни е да се направи честен конгрес, който да няма причина да се обжалва. От нас включително.

Затова призовавам кандидатите да се обявяват вече, да покажат екипите си и да започнем дискусии за един прозрачен конгрес. От нас гарантирам, че няма да кажем лоша дума за никой от кандидат президентите.

Ние ще сме концентрирани около нашите идеи и стълбове. Ще ни е интересно да видим идеите на другите, някъде ще се препокриват идеите, другаде ще се разминават, но всичко да бъде честно", каза Бербатов.

"Аз, Мартин и Стилиян сме се разбрали. Може да се каже, че и тримата сме президенти. Аз държа на приятелите си, на човешките взаимоотношения. Когато има проблем, той може да бъде решен, когато се събираме ние тримата и си правим Конгрес.

Тъй като аз ценя тяхната помощ и лоялност, знам през какво са минали през тези години, виждам и усещам какво иска да се направи с тези слухове, да се сее раздор между нас, но това е невъзможност. Ние тримата се допълваме. Всеки има своите плюсове и минуси. Ние сме един вид коректор на нас самите.

Снимка: Bulgaria Wants You

Разбрали сме се, че аз трябва да бъда лицето, но ние тримата сме президенти. За мен човешките качества са важни. Не искам да влизам в дребнотемия. Всеки има право да казва, какво иска. Аз искам да се концентрирам върху позитивните неща.

В началото на срещата с медиите Петър Величков коментира ситуацията след Изпълкома на БФС, който реши да не бъде вписан Михаил Касабов като президент на БФС.

"Какво предстои за Конгреса? Има превъзбуда, че Михайлов подаде оставка и има свикан Конгрес. Това успокои обществеността, защото хората мислят, че това е краят. Действията и знаците на БФС не говорят точно за това. Конгресът е само една част от скъсването с това управление на БФС и поставянето на ново начало. Действията на хора в Изпълкома показват следното – ще бъде проведен Конгрес и в зависимост от резултата, Конгресът ще бъде обжалван с единствената цел Борислав Михайлов да бъде оставен на власт, за да премине тази буря, която има.

В Изпълкома се надяват, че фокусът ще се измести от футбола и Михайлов ще може да продължи да върши тези безобразия като президент на БФС", каза Величков.

"Защо упорстват да не впишат Касабов като президент на БФС? Не желаят да го впишат, защото ако Конгресът бъде обжалван в последствие, ръководството на БФС ще бъде това, което е вписано.

Ако Касабов бъде вписан, с ерата Михайлов ще се приключи. Вътре в Изпълкома – Димитър Георгиев директно заяви, че ще се кандидатира за президент, за да може след това да обжалва до дупка в зависимост от решенията на Конгреса.

Снимка: Lap.bg

Той след това се опита да говори разни неща, за да ме опровергае. Ще му кажа да не реферира до протокола, който се води. Да реферира към звуковия файл. В БФС протокол не се изготвя, има звуков файл, който на база това се изготвят протоколите. Да покажат звуковия файл и след това да ме нарича лъжец", допълни още той.

"Четох тази сутрин позиция на БФС, чета и не мога да повярвам. Борислав Попов е юрист. Този човек може би тряба да му се провери дипломата, защото това е пълно безумие, което говори. Тези хора отново правят някакви внушения. Няма как да ги нарека по друг начин, освен да ги нарека груби лъжи.

Снимка: Lap.bg

Михаил Касабов трябва да бъде вписан. Нека бъдат така добри, за да бъде вписан Касабов като президент на БФС. Да спрат с тези лъжи, защото са плоски, излагат себе си и най-лошото е, че излагат БФС", каза Величков, който цитира и закона.