на живо

Бербатов откри зала "Димитър Бербатов" в родното си училище (ВИДЕО)

Чест и отговорност, които задължават да продължавам все по-силно да се движа по пътя, който съм избрал, каза бившият капитан на България

Бербатов откри зала "Димитър Бербатов" в родното си училище (ВИДЕО)

Голмайстор №1 в историята на българския национален отбор Димитър Бербатов получи невероятен подарък, при посещението си в родното училище 7 СУ "Кузман Шапкарев" в Благоевград.

Бившият нападател откри Спортна зала, носеща неговото име.

В компанията на майка си Маргарита бившият ас откри и фото изложба, с негови снимки, като част от инициативата на Асоциация "Докосни дъгата", която ще подреди изложба от снимки на Митко в 20 български училища.

В залата Бербатов разговаря с деца от училището, разказа им за своя футболен път и раздаде автографи на всички.

"Честта, която ми се оказва, е огромна. Бях много, много приятно изненадан.

Не обичам да показвам емоции много, но виждайки майка ми как се просълзи и ѝ стана хубаво, нормално е и аз да тръгна по този път.

Благодарен съм за това, което се случва днес тук, в родното ми училище. Чест и отговорност, които задължават да продължавам още и все по-силно да се движа по пътя, който съм избрал - да вдъхновявам. Надявам се децата, които идват след мен, да могат да вземат нещо от мен, от това което казвам или да се вдъхновят. Ще бъде чудесно!", не скри емоциите се пред камерата ни един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз.

Вижте още в репортажа на Мариета Димитрова.