на живо

Бербатов за Касабов и Гонзо: Конфликт на интереси

Нека да докажат, че няма да са в организацията на конгреса

Бербатов за Касабов и Гонзо: Конфликт на интереси

Ако Михаил Касабов и Георги Иванов се кандидатират за президент на БФС, това ще е конфликт на интереси. Мнението е на друг претендент за поста - Димитър Бербатов, който се срещна с представители на клубове от пловдивския регион.

"Относно Михаил Касабов - Всеки клуб е свободен да издигне кандидатурата на когото прецени. Но в същия момент този човек трябва да каже - да, благодаря, ще се кандидатирам.

Разбира се, цялото нещо повдига доста въпроси. Има конфликт на интереси под някаква форма. Тази неща трябва да бъдат изчистени, за да се проведе конгресът по честен и демократичен начин.

Същото важи и за Георги Иванов. В крайна сметка ако работиш в БФС и в същия момент се кандидатираш за президент, това означава, че трябва да излезеш от структурите на БФС, за да покажеш, че няма да си в организацията на конгреса и да дърпаш нещата към себе си", смята Бербатов.

Кандидатурата на Касабов, който е вписан като изпълняващ длъжността президент на централата след оставката на Борислав Михайлов, беше издигната от Славия. Самият той вече потвърди, че участва в битката за поста.

Зад Георги Иванов-Гонзо, който все още е технически директор на БФС, застанаха аматьорският Ахелой и втородивизионният Добруджа.