на живо

Берое ще го бъде! Футболистите чакат само една заплата (ВИДЕО)

През новия сезон старозагорци ще залагат на юноши

Берое ще го бъде! Футболистите чакат само една заплата (ВИДЕО)
 

Футболниаят Берое ще продължи да играе в Първа лига и през новия сезон. Финансовите проблеми на шампиона от 1986 и двукратен носител на Купата на България (2010, 2013 г.) няма да спрат клуба. 

Това обеща собственикът Ернан Банато след срещата си с родители на деца от школата и представители на община "Стара Загора". 

Снимка: beroe.bg

Той разкри, че забавянето на заплатите на футболистите не е критично, като играчите чакат само едно месечно възнаграждение да им бъде платено.

"Имаме достатъчно пари. Назад сме с един месец със заплатите. Сега трябва да им платим за май. Плащаме на 25-то число. Треньорите напуснаха по собствено желание, не сме ги гонили. Децата имат добри условия за тренировка. От треньорите зависи дали те ще напуснат тима. Не искаме това да се случва. От следващия сезон ще играем с 5 юноши в тима. Ще им даваме възможност да се развиват с мъжете", заяви пред bTV Банато. 

Родителите на деца в школата се оплакаха преди дни, че таксите, които плащат, не се усвояват правилно от клуба и дори заявиха, че част от тях отиват за заплати на мъжкия отбор. 

Снимка: beroe.bg

"Това е невъзможно да се случи. Парите за мъжкия тим идват директно от моя джоб. Играем от 6 месеца без голям спонсор на тима. Сега приключваме сделка за привличане на такъв за следващия сезон. През миналите месеци парите идваха директно от мен", каза Банато.