на живо

Индепендиенте иска звездата на Берое. Феминистки провалят трансфера

Заради миналото на колумбиеца

Lap.bg
 

Аржентинският Индепендиенте Ривававия срещна неочакван отпор за привличането на звездата на Берое Себастиан Вия. Не става дума за трансферна сума или нежелание на футболиста да напусне България, а за... морал. 

Една от местните аржентински феминистки организации осъди остро опита на клуба да се сдобие с футболиста на старозагорци. Причината е скандалното минало на нападателя. 

Той има действаща 2-годишна условна присъда за домашно насилие срещу бившата си половинка Даниела Кортес. Той я заплашил със смърт, като отправил заплаха и към членове на семейството ѝ. В момента той няма право да я доближава. 

Освен това срещу него се водеше дело за сексуално насилие от Тамара Долдан. Двамата постигнаха финансово споразумение по него.

Снимка: Lap.bg

За въпросната организация обаче трансферът в Индепендиенте Ривававия е грешка, която изпраща лошо послание.

„Привличането на Вия изпраща грешно послание към общността, особено към жертвите на насилие. Ние призоваваме Индепендиенте Ривадавия да преразгледа това решение и да демонстрира ангажираност към борбата срещу насилието“, пишат от организацията "Никога повече Мендоса", която следи за спазването на правата и безопасността на жените в Аржентина. 

Президентът на Индепендиенте Ривадавия Даниел Вила заяви, че все още не е подписвал никакъв договор с футболиста на Берое и засега има само принципното му съгласие.