на живо

Без фенове ли? Стотици унгарци са в София за мача (ВИДЕО)

Премиерът Виктор Орбан е очакван на затворените трибуни на "Васил Левски"

Без фенове ли? Стотици унгарци са в София за мача (ВИДЕО)

Стотици унгарци вече са в София за европейската квалификация срещу България. При победа или равен гостите ще подпечатат класирането си за Евро 2024.

Въпреки че трибуните на националния стадион "Васил Левски" ще останат затворени, това не попречи на най-ентусиазираните запалянковци от Унгария да пристигнат в българската столица. Към момента броят им е 300, но непрекъснато прииждат още.

Сборният им пункт ще бъде заведение в централната част на София, където ще гледат мача. Част от гостите дори планират да се включат в протеста срещу БФС на българските агитки, който ще бъде охраняван от 1600 полицаи.

Информацията беше потвърдена от министъра на външните работи на страната Петер Сиярто. "След срамната и жалка клоуниада на Българския футболен съюз, 300 унгарци ще пътуват въпреки затворените врати. За да гарантнирам безопасността им, съм поръчал четирима консули да окажат съдействие на нашите сънародници - един на летището, един на стадиона и двама на мястото, където феновете са решили да гледат мача заедно. Пазете се! Напред, унгарци!", гласи постът на министъра във фейсбук.  

В ложата на "Васил Левски" пък е очакван премиерът на Унгария Виктор Орбан. Той е страстен запалянко, а при управлението му страната инвестира солидни средства в спорта.