на живо

БФС и Михайлов се възмутиха от поведението на националите

От централата потвърдиха, че Ясен Петров ще бъде заменен от Георги Иванов за следващите 2 мача

Lap.bg

Българският футболен съюз изрази възмущението си от поведението на играчите на националния отбор по време на мача от Лигата на нациите срещу Грузия. Вчера (5 юни) "лъвовете" допуснаха една от най-тежките си домакински загуби - с 2:5. 

От БФС заявиха, че националната фланелка трябва да се носи с чест, гордост и отговорност, които са отсъствали в играта им, въпреки подмладяването и осигурените предпоставки за успех. 

"Ръководството на Българския футболен съюз и президентът Борислав Михайлов изразяват силното си възмущение от поведението на българския национален отбор при снощната катастрофална загуба от Грузия. Категорични сме, че националната фланелка е чест, гордост и огромна отговорност – все качества, които отсъстваха от представянето на отбора ни в последния двубой.

Въпреки подмладяването на състава в последната година и половина и въпреки осигурените предпоставки за успех, резултатите и играта не отговориха на очакванията не само на ръководството на Българския футболен съюз, но и на цяла България.

Снимка: Lap.bg

Още утре, 7 юни, Изпълнителният комитет на БФС ще проведе заседание, на което ще бъдат дискутирани вариантите за нов национален селекционер.

Временно в следващите два мача от турнира Лига на нациите отборът ще бъде воден от Георги Иванов", се казва в официалното съобщение.

От позицията става ясно, че оставката на селекционера Ясен Петров е приета, като на срещата на Изпълнителния комитет на 7 юни ще се дискутират варианти за негов наследник. Техническият директор Георги Иванов-Гонзо ще заеме неговата позиция за гостуванията на Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни).