на живо

БФС: Конгресът е незаконен, другото е изопачаване на истината

Участвалите клубове са изключени правилно, посочват от централата

Конгресът на 18 март, където Димитър Бербатов беше избран за президент на БФС, е незаконен, а всичко друго е изопачаване на истината. Това се посочва в позиция на централата, публикувана ден след решението на Софийски градски съд.

В него се посочва още, че конгресът, насрочен от Изпълнителния комитет начело с Борислав Михайлов за същата дата, е трябвало да се проведе и бил е отменен без основание.

 

"Във връзка с подвеждащите послания, представени в публичното пространство по отношение проведеното на 18 март т.г. в Националния дворец на културата „мероприятие“, Българският футболен съюз внася следните уточнения: Софийският градски съд категорично обяви т.нар. конгрес на 18.03.2022 г. за НЕЗАКОНЕН и отмени всички решения, взети в подкрепа на организаторите, тъй като клубовете, участвали на въпросната дата, грубо са нарушили разпоредбите на Устава на БФС, подведени от организаторите на незаконната проява.

Съдебното решение показва, че футболните клубове правилно са били изключени като членове на федерацията, което бе сторено на редовно проведения конгрес на БФС на 20.05.2022 г. Всички други интерпретации на решението на СГС можем да окачествим като поредни опити за изопачаване на истината и подвеждане на общественото мнение", се казва в становището.