на живо

БФС обяви дата и час за Изпълком

Оставка или не?

БФС обяви дата и час за Изпълком

Българският футболен съюз (БФС) обяви дата и час за следващия Изпълком. Преди дни президентът на родната централа Борислав Михайлов анонсира, че ще има такова заседание, което се очаква с голям интерес.

"Ще получите отговори на всички въпроси другата седмица. Имаме колективен орган, който ще съберем и на който аз ще кажа какво ще направя.", заяви той, след като беше разпитан в Антикорупционната комисия.

"Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз ще проведе заседание на 27 ноември (понеделник) от 13:00 ч. в Национална футболна база "Бояна", се казва в съобщението на БФС, публикувано днес.

Това ще бъде първият Изпълком след масовия фенски протест на 16 ноември срещу 18-годишното управление на Михайлов. Тогава се стигна до безредици около ст. Васил Левски в София, където България направи 2:2 с Унгария при закрити врата.

Заседанието се очаква с огромен интерес заради това дали Михайлов ще подаде оставка. Засега героят от САЩ '94 отказва да го направи.

Михайлов заяви, че има голям морал, не чувства вина и няма "БФС да бъде изкупителна жертва на платен протест".

Изпълкомът се състои от 15 души - президент и 14 членове. В момента в него са вписани ръководителите от конгреса през 2018 г., а не тези от 2021 г. заради обжалване на резултатите.