на живо

Бивш в "Лудогорец": Българите живеят с идеята, че днес може да е последният ти ден

Lap.bg

Бившият ас на "Лудогорец" Върджил Мисиджан разказа за периода си в Разград в рубриката Lights off, spot on в YouTube канала на "Твенте".

„Всъщност малко странно попаднах там. Изпаднахме с "Вилем II". Тогава имаше интерес от "Левски", запомнил съм го. Тогава се появи и "Лудогорец", но не знаех какъв клуб е това. Трябваше да го разуча по-обстойно. Оказа се, че два пъти са били шампион на България. Аз имах няколко варианта за Нидерландия, но си казах – българите ще играят в Европа“, разказа Мисиджан.

Снимка: bTV

„Не знаех дали ще получа такъв шанс. И реших, че трябва да го направя. Бях само на двадесет, но исках да стигна до това ниво и да покажа най-доброто, на което съм способен в него. В ретроспекция ми - това беше добър избор, направо много добър. Успях да играя с "Лудогорец" в Шампионска лига и Лига Европа", продължи 29-годишният нападател.

„Ще призная, че през първия месец още не бях разопаковал куфара си. Особено в първите дни ми бе много трудно. Беше много различно, влизаш в съвсем нова среда, със свой манталитет. И казах: „Ще се върна утре“. Тогава майка ми скочи: „Не, няма да се прибираш. Ако се появиш утре в Нидерландия, ще те върна обратно в България. Тогава отвърнах: „Добре, Оставам“.

На следващия ден пак звъня и пак същата история“, върна се към миналото крилото на "Твенте". „Началото беше много тежко. Първият ми гол срещу "Левски" обърна всичко. Вкарах и на ПСВ Айнховен в дебюта си в евротурнирите. Доброто започна да се трупа. Забавляваш се, съотборниците започват да те ценят повече“, казва Мисиджан.

„Българите живеят с идеята, че днес може да е последният ти ден. Те наистина се радват на живота. Смятам, че това е много хубаво. България може да не звучи добре, но има много красиви места. Там беше наистина хубаво. Моите родители също идваха редовно на почивка. Комбинацията от плажове, природа, както и приятни хора около мен, ми беше само в плюс“, отчита Върджил, който изкара 5 години у нас.

Снимка: БГНЕС

„Шампионската лига беше мечтата ми от момче. Като футболист имаш други желания и искаш да постигнеш определени цели. Разбира се, смятах, че е много хубаво, че мога да изпитам това с "Лудогорец", завършва Мисиджан.