на живо

Борислав Михайлов: Днес оставка няма да подам (ВИДЕО)

Имам голям морал, не се чувствам виновен за вчера, заяви президентът на БФС

Борислав Михайлов: Днес оставка няма да подам (ВИДЕО)
 

Президентът на БФС Борислав Михайлов застана пред медиите за първи път след масовия протест срещу 18-годишното му управление, който окървави София вчера преди България - Унгария.

Михайлов говори след разпита си в Антикорупционната комисия, разяснявайки, че няма намерение да подава оставка днес и ще говори по темата през следващата седмица.

Снимка: Lap.bg

Шефът на родната централа каза, че има голям морал и не се чувства виновен за кръвопролитията пред Националния стадион.

"Днес оставка няма да подам! Ще получите отговори на всички въпроси другата седмица. Имаме колективен орган, който ще съберем и на който аз ще кажа какво ще направя.", започна Михайлов.

Героят от САЩ '94 вече подаде оставка веднъж като президент на БФС - през октомври 2019 г. Тогава причина за нея стана расисткият скандал, който избухна след евроквалификацията с Англия на ст. Васил Левски.

Легендарният вратар обаче изненадващо оттегли оставката си през април 2021 г., ден след като Димитър Бербатов обяви официално своята кандидатура за поста.

"Казах всичко, каквото интересува обществото - финансиране, разходване на средства. За вчерашния мач не чувствам никаква вина, защото това е мач на УЕФА. И УЕФА решава къде, кога да се играе и дали да е с публика или без публика.", продължи ръководителят.