на живо

Борислав Попов: Подкрепата на клубовете е по-важна за БФС

Преживял съм много митинги, имат правото да протестират, заяви директорът

Борислав Попов: Подкрепата на клубовете е по-важна за БФС
 

За БФС е по-важно да чувства подкрепа от своите избиратели - футболните клубове, а не на обществеността като цяло. Това заяви изпълнителният директор на родната централа - Борислав Попов.

Той каза, че не се притеснява от планираните фенски протести в четвъртък преди евроквалификацията между България и Унгария, която ще се играе на ст. Васил Левски в столицата, но пред закрити врата.

Снимка: Lap.bg

"Аз казах, че съм преживял много митинги. Хората имат право да протестират, но трябва да е в рамките на законите. Неслучайно споменах България – Англия, България – Хърватия, полицайката, която получи тежкото нараняване в очите. Всички футболни фенове, които желаят да си изразят протеста законно, никой не може да ги спре. Ние сме правова държава.", коментира Попов.

На въпрос на bTV дали БФС чувства подкрепа, директорът отвърна:

"Може би е важно дали БФС чувства подкрепа от избирателите си – клубовете. Футболът е социален феномен. Опитваме се да получим подкрепа, но не във всички случаи получаваме добронамереност и диалог. Има разминаване в някои позиции."

"Възникването на ситуацията за промяната и за затворените врати идва от администратора на европейската квалификация. Да, ние администрираме нашия футбол, но международните квалификации ги администрира УЕФА. Тя предписа футболната среща да се играе при затворени врати. Ние също търпим репутационни щети от българските граждани. Органът, който администрира, решава. Ние трябва да се съобразяваме с него.", коментира още изпълнителният директор на БФС.

Попов говори след организираната днес среща в ММС. На нея министър Димитър Илиев събра представители на БФС и ръководствата на 145 клуба, които преди време бяха изключени от родната централа.