на живо

Ботев Пловдив спешно се разплати за Колежа

Клубът отново може да използва 240 000 лв., запорирани по сметките

Ботев Пловдив спешно се разплати с фирмата, която извършва строежа на стадион "Христо Ботев". Това се случи ден след като компанията запорира 240 000 лв. от сметките на клуба заради просрочените задължения.

Спорът беше заради така наречените скай-бокосове, които са изградени извън обществената поръчка на община Пловдив, както и за турникети, необходими за получаването на лиценз за четвърта категория от УЕФА. 

В петък следобед с писмо до bTV от Ботев Пловдив уточняват, че са имали временни технически трудности, които вече са отстранени. Фирмата също потвърди, че е получила дължимите суми.

В същото време изпълнителният директор на клуба Алексей Киричек гарантира, че клубът е в добро финансово състояние. "Имаме задължения към някои от нашите доставчици, но кредитът и задълженията са нормални неща, като говорим за финанси. Това се среща във всеки бизнес", обясни той пред "Дарик".

"Имаме някои забавяния с плащанията към компанията ПИМК, но проблемите сега са решени. Също така решихме проблеми с други забавяния към някои други доставчици и сме много благодарни, че те запазват търпение и разбират, че клубът винаги контролира задълженията."