на живо

Божинов си намери отбор, дебютира срещу Мътивир

Бившият национал ще играе за първенеца на А-Окръжна

sportal.bg
 

Валери Божинов си намери отбор! 37-годишният бивш национал ще играе за първенеца на А-Окръжна - ОФК Костенец, похвалиха се от клуба.

За нападателя Костенец е тим №18 в кариерата, включваща грандове като Ювентус, Спортинг Лисабон и Манчестър Сити. Той вече има картотека и ще дебютира още в неделя (22 октомври) при домакинството на Мътивир Ихтиман.

Костенец оглавява класирането на Областната група на София с пълен актив. Интересното е, че там е картотекиран и треньорът на елитния Етър Велико Търново - Светослав Петров.

Божинов ще съвместява изявите за аматьорския тим със стаж при Николай Костов в Левски, следвайки мечтата си да продължи с футбола, но вече от треньорската скамейка.

В края на миналата седмица Божинов и отборът му VMV-София спечелиха турнир в Стара Загора, за да си осигурят място в Шампионската лига по минифутбол за ветерани.

Междувременно Божинов пусна култово видео след тренировка със своя син Валери-младши, който пое по неговия път. В клипа ветеранът се забавлява, че е успял да промуши топката между краката му.

"Признай си! По-хубаво е да ти я мушна аз, отколкото дечицата. След време ще можеш да кажеш, че баща ти ти я е мушнал между краката!", шегува се той.

"Браво, най-големият. Един път на милион, Генерале.", отвръща с усмивка малкият Божинов.