на живо

ЦСКА намери директор, Бербатов отказал

Михаил Александров и Иван Славов ще бъдат обявени в близките дни

Михаил Александров ще бъде новият спортен директор на ЦСКА. С бившия национал вече е постигната договорка и той ще започне работа в най-скоро време, съобщава БТА.

Ръководството в лицето на фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука", която през миналия месец придоби около 80 процента от акциите на "червените", продължава да работи по новата структура на клуба. Както е известно, Филип Филипов и Стоян Орманджиев запазват позициите си на изпълнителни директори.

В близките дни ще бъде назначено и ново скаутско звено от трима специалисти. Негов ръководител ще бъде Иван Славов - доскорошен главен скаут на гръцкия елитен ОФИ Крит. Звеното ще бъде ангажирано с анализ на представянето на футболистите и ще отговаря за търсенето на нови играчи на желаните от треньора постове.

Управата иска да назначи и президент на клуба. Позицията на този етап остава вакантна. В информацията на БТА се посочва, че преговорите с Димитър Бербатов са приключили с неуспех заради финансови разминавания между страните.