на живо

ЦСКА: Платили сме всичко!

"Червените" успокоиха феновете си

Lap.bg

Ръководството на ЦСКА успокои феновете си, като съобщи, че глобата в размер на 450 000 евро, наложена от УЕФА, е платена. 

По-рано през деня излезе информация, че "червените" са наказани заради "неизпълнение на критериите за лицензиране по отношение на просрочените задължения". 

От клуба заявиха, че знаят за глобата от месец насам и тя вече е платена. Лицензът за участие в европейските клубни турнири не е под въпрос, пишат от ЦСКА. "Червените" очакват само официално да получат уведомление, че имат такъв. 

Мониторингът от УЕФА за следващите три сезона, обаче остава. 

Снимка: Lap.bg

Ето и целият текст, публикуван от ЦСКА:

"Във връзка с новината за наложената ни от УЕФА финансова глоба, бихме искали да успокоим, че клубът е информиран за казуса, като официално потвърждение за наказанието имаме от 19.04.24 г., а цялата сума от 450 000 евро и всички допълнителни разходи бяха платени на футболната централа на 16.05.24 г. С това получихме уверение, че лицензът за участие в европейските клубни турнири за следващия сезон (24/25) не е застрашен и остава неговото официализиране. Въпреки че към момента нямаме просрочени плащания, ЦСКА ще остане под мониторинг за период от 3 години - 2025/2026, 2026/2027, 2027/2028. Приемаме мониторинга като допълнителна отговорност да спазваме стриктно финансовия феърплей на УЕФА и да следим и изпълняваме наложените правила от Органа за финансов контрол на клубовете (CFCB) към УЕФА"