на живо

ЦСКА се отървава от Майкъл Естрада

Еквадорският национал се завръща в родината си

ЦСКА е близо до раздяла с едно от трансферните си разочарования. Еквадорският национал Майкъл Естрада е пред завръщане в родината си, съобщава местният журналист Хосе Алберто Молестина.

Нападателят е желан от ЛДУ Кито, който спечели Копа Судамерикана през миналия сезон. Тимът иска да подсили атаката си преди двубоите с Флуминензе за Рекопа Судамерикана, където се изправят носителите на Копа Либертадорес и Копа Судамерикана.

Преговорите между ЦСКА, ЛДУ Кито и агентите на Естрада вече са в ход, въпреки че нападателят има договор с "червените" до лятото. Той играе на "Българска армия" под наем от мексиканския Толука. Поради тази причина Естрада първо трябва да прекрати отношенията си с двата отбора.

Сделката трябва да бъде завършена най-късно в петък, за да може ЛДУ Китода използва Майкъл в мачовете с Флуминензе. Четвъртък ще бъде ключовият ден в преговорите.

Естрада така и не успя да се наложи в състава на ЦСКА. От лятото насам той записа 17 мача, като вкара 4 гола и направи една асистенция. В зимната подготовка той ясно демонстрира, че няма амбиции да се доказва с червената фланелка.