на живо

Данаил Илиев и Христо Стоичков начело на ЦСКА (ВИДЕО)

"Червените" представиха структурата на клуба след оттеглянето на Гриша Ганчев и сина му

 

Данаил Илиев - собственик на „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“, и легендата Христо Стоичков седят начело на управленската структура на ЦСКА. 

Тя беше представена днес (10 юни) от изпълнителните директори на "червените" Стоян Орманджиев и Филип Филипов. 

Промените в клуба настъпват след като Гриша Ганчев и синът му Данаил се оттеглиха от клуба и предоставиха акциите си на „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. 

Христо Стоичков ще продължава да има само представителни функции. 

За Илиев се знае, че участва в ръководството на редица фирми с бизнесмена Валтер Папазки. Последният е собственик на букмейкърската компания, която от години спонсорира "червените". Там ръководна роля и неговият брат Георги.

"В Управителния съвет са Ангел Борисов, Стоян Орманджиев и Филип Филипов. Той назначава изпълнителни директори. Тук отново сме ние. Нашите функции са равнопоставени. Функцията ни е споделена. Аз съм човекът, който отговаря за административната част, а Филипов за спортно-техническото направление. Не значи, че дейността ни се размива. Филипов може здраво да удари по масата и знае как се става шампион и как се печели купа. Има дубъл като футболист. Неговите качества са много ценни за клуба. Ние като ИД ще комуникираме пряко с финансов директор, маркетингов директор и пиар", разказа Орманджиев.

Снимка: Lap.bg

Той представи и новият технически директор - бившият футболист Михаил Александров. 

"Технически директор е нова позиция в нашия клуб. За Михаил е нещо като специалност. Михаил от доста време се занимава. Неговата работа изискваше пътуване по Европа. Чакахме и удачен момент, в който да ви изговорим тези работи. Вижда се по-нагледно самата структура на управление. На върха на клуба е акционерно дружество. Ежедневно комуникираме с Данаил Илиев. Той живее с проблемите на клуба", заяви още Орманджиев. 

Снимка: Lap.bg