на живо

Делян Кючуков: Мачът с Унгария ще е катализатор за процеси в БФС (ВИДЕО)

Може би и в Разград имат нещо наум срещу настоящото управление, каза журналистът

Делян Кючуков: Мачът с Унгария ще е катализатор за процеси в БФС (ВИДЕО)
 

Евроквалификацията България - Унгария, около чието провеждане се разрази скандал, вероятно ще се превърне в катализатор за процеси в БФС. Мнението е на журналиста от в-к "Сега" Делян Кючуков.

В студиото на bTV Новините той заяви, че според него Разград не е обсъждан като вариант за домакин на срещата, защото от ръководството на шампиона Лудогорец също не са доволни от настоящото управление на БФС.

"Зрее едно недоволство. Този мач ще стане катализатор. Не за безредици, разбира се, а за някакви процеси в БФС.", каза Кючуков.

"В Разград се играха мачове на националния отбор. Даже БФС, когато прати там няколко двубоя, търпя критики, но много държеше там да има такива срещи. Може би ръководството на разградския клуб има нещо наум срещу БФС. И не само то. Много вече клубове са набрали на БФС."

"Дотук се стигна, защото проформа БФС получи услужливо писмо от СДВР, че има условия по време на мача да станат големи ексцесии. Днес имаше разминавания, и вчера Борислав Михайлов даде едно интервю. От БФС си противоречат. Те казват, че директно полицията им е изпратила писмо, че този мач е рисков, което не отговаря точно на истината."

"От СДВР още преди няколко дни, когато решиха да изместят мача в Пловдив, казаха, че на 24 октомври са били извикани в БФС. Казали са им, че чуват за някакви неща, които ще стават. От СДВР проверили и препоръчали мачът да се играе извън София и без публика. Абсолютно нелогично изпълнение на полицията, на фона на мачовете между Левски и ЦСКА. В София е имало и по няколко протеста на вечер."

"Аз не си спомням и не съм чувал в историята някоя федерация да държи мач на нейния национален отбор да се играе без публика. Целият фарс е, че БФС и СДВР се притесняват да не стане беля, а агитките всъщност няма да се бият помежду си. Те ще скандират срещу ръководството на БФС единни. Аз не виждам къде ще има безредици и кой ще ги провокира.", коментира още Кючуков.