на живо

Димитър Бербатов: Няма смисъл да опитваме пак

Не видяхме нередности в провеждането на конгреса

Димитър Бербатов: Няма смисъл да опитваме пак

Пожелавам успех на Георги Иванов. Не видяхме нищо нередно в конгреса, обяви Димитър Бербатов. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед загуби битката за президентския пост. Той получи 181 гласа срещу 235 на Иванов.

"Така решиха клубовете. Ние три години представихме програмата си, но те избраха друг. Трябва да уважим техния избор.

Затова и бяхме вътре, наблюдавахме процеса. Клубовете решиха президент да е Георги Иванов. Поздравихме го, както предполага професионалната етика. Пожелахме му успех. Не видяхме нищо нередно в конгреса.

В неговия изпълком е оставено място за някой от моя екип. Сам човек нищо не може да направи. Един човек не може да е коректив.", коментира Бербатов. 

"Няма смисъл да опитваме пак. Нека дадем време на новия президент, защото е получил доверието на клубовете. Има достатъчно неща, с които ще се занимавам. Това, което зависеше от нас, го направихме. Дадохме всичко от себе си по правилния начин.

Когато изгубиш, никога не е хубаво. Ще правим разбор кога и как го направихме. Клубовете определиха техния кандидат и това е Георги Иванов. Той е част от ръководството на БФС и може да се приеме, че няма промяна, но това ще го разберем впоследствие.

Ние започнахме цялата битка, за да направим така, че да се тръгне към промяна. Нека му дадем време на новия президент, но да не стане подмяна. Показахме през всички вас какво искаме да направим.

Няма за какво да съжаляваме. Където и да отидем, хората ще ни посрещат с усмивка. Опитахме се да тръгнем управленски в друга посока. Всеки си има друг живот. Съдебните битки изморяват всички. Трябва да се даде шанс на новия президент. Разбирам разочарованието, някои искаха да сме ние.

Започнахме това нещо, доведохме го докрай. Само че краят не е толкова щастлив.

Не отиваме никъде, не изчезваме от земята. Ние сме тук. Ще поддържаме връзка, но всеки си отива в неговата сфера, където работи. Има си отговорности, семейство, живот."