на живо

Димитър Пенев - за битките с Гунди на терена и питиета извън него (ВИДЕО)

Двубоите ни са били много искрени и футболни, винаги чисти, спомня си легендата на ЦСКА

С равностойните битки на терена, мачовете заедно с екипа на България и... питиетата под прикритие. Така ще запомни Димитър Пенев легендата на Левски Георги Аспарухов-Гунди, който щеше да навърши 80 години днес.

Треньор №1 на 20-ти век - величие на вечния съперник на "сините" ЦСКА, даде специално интервю пред bTV.

"Заедно сме участвали в националния отбор, заедно сме спорили със своите клубове. Много срещи сме имали и със Сашо Костов, и с Георги Аспарухов, с коgoто винаги, още от годините ми в Локомотив (София) - 61-62-63, се хранихме. Ходили сме пеша dо ЦУМ, до Балкан, крили сме се, за да изпием една чаша вино или нещо от другите питиета. Всички това е под прикритие. Гунди пиеше също добре по една-две бири. Повече не, че не искаше, а просто това му доставяше удоволствие. Другите пиеха вино с разредител.", каза Пената.

"Двубоите ни с Гунди са били много искрени и футболни, винаги чисти. Има доста снимки, където над половин метър съм скачал над него за висока топка. Всичко е нагласа предварителна, за да излезеш преди него да скочиш. Единоборствата ни винаги са били равностойни. Има победител, само когато той ни е вкарвал голове, но нямам спомен с глава, когато имаме единоборство, той да е бележил. Доказателства много."

"За националния отбор не можем да коментираме аз ли съм играл по-добре от Гунди, от Котков, от Якимов, Дерменджиев, Попов. Важното тогава беше да имат взаимоотношения изпълнителите, а не делба на клубове, защото, когато си в националния отбор, ти защитаваш целия народ, под името на България си."